, , ,

Újévi fogadalmak helyett így építs magadnak új életet

Frissítve: 2020. december 29.

Mindannyiunk számára ismert tény, hogy az újévi fogadalmakat nagy elhatározással meghozzuk, majd hetek múlva szépen visszatérünk a rossz szokásainkhoz. Fogadalmaink többsége februárra már a kukában végzi.

A legnépszerűbb újévi fogadalmak közé tartoznak a fogyásra, az egészségesebb életmódra, a testedzésre vonatkozó fogadalmaink.

Kutatások kimutatták, hogy az újévi fogadalmainkra február második hetére nagyjából már nem is emlékszünk. Jó, ha 1000 emberből 200 emlékszik rá, és nekik is csupán alig pár százaléka fogja valóra váltani.

Miért nem működnek az újévi fogadalmak?

Mert olyan beégett szokásokat akarsz egy pillanat alatt gyökeresen megváltoztatni, amiket ezer éve gondolkodás nélkül művelsz, anélkül, hogy naponta felülbírálnád.

Óriási akaraterő kellene ahhoz, hogy valóra váltsd az összes újévi fogadalmadat.

S mint tudjuk, az akaraterő véges… emiatt hamar feladod, vagy inkább el sem kezded. Ugyan mi baj lehet még egy kis csoki elmajszolásából, vagy mondjuk, ha egy napot kihagysz az edzésből?

Ezt párszor megismétled, és máris ugyanott tartasz, ahonnan elindultál…

Mikor garantált, hogy teljesül mindaz, amit megfogadtál?

1. Akaraterő helyett motivációra építesz:

A lényeg, hogy élvezettel csináld. Tudd, hogy miért csinálod, és így kitart a lelkesedésed mindaddig, amíg el nem éred a célod.

2. Tudatosan tervezel:

Minden elért eredmény mögött egy folyamat áll. Egy olyan folyamat, ami számtalan célirányos cselekvésből tevődik össze.

3. Prioritásokat állítasz:

Meghatározod, hogy mi számodra a legfontosabb elérendő cél, és amíg el nem éred, csak arra az egyre koncentrálsz. Így elkerülheted azt, hogy szétforgácsold az erőidet, és túl sok akaraterőt kelljen bevetned.

4. Monitorozod magad:

A folyamat során beépítesz részcélokat és részhatáridőket, amiken állandóan rugalmasan finomíthatsz, ahogy előrehaladsz. Tedd szokásoddá, hogy időnként megállsz, és 1-10-ig terjedő skálán értékeled a teljesítményed. Így hamar észreveszed, hogy milyen berögzült szokásaid gátolják a valódi eredményeket, és mit kell még egy kicsit másképp csinálnod, hogy könnyebben teljesíts.

A kulcs, hogy legyen egy kristálytiszta, motiváló jövőképed.

Kívánom, hogy ez a pár egyszerű lépés 2021-ben elindítson azon az úton, amin mindig is járni szerettél volna. Ne fogadkozz, csak gondold át, pontosan mit akarsz és cselekedj – mégpedig naponta!

Legyen az új év az új élet!

Ha további konkrét tippeket szeretnél, kövesd ingyenes blogomat 2021-ben is!

Sok sikert és eredményes Changelife-ot kívánok!

0 hozzászólás

Hagyjon egy választ!

Szeretne csatlakozni a beszélgetéshez?
Nyugodtan járulj hozzá az alábbiakban!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük