, , ,

Nem hiszek a körülmények hatalmában

Olvasási idő: 5 perc

Ha szeretnéd a bejegyzést inkább meghallgatni, itt megteheted:

Én nem hiszek a körülmények hatalmában. Hiszem viszont, hogy ebben a világban csak azok boldogulnak, akik megkeresik a megfelelő körülményeket, és ha nem találják, megteremtik azokat.

George Bernard Shaw

George Bernard Shaw-hoz hasonlóan én sem hiszek a körülmények hatalmában.

Abban hiszek, hogy állandóan, fáradhatatlanul keresnem kell a nyer-nyer helyzeteket, és folyamatosan nyitnom kell más emberek felé. Csodálatos és tartós kapcsolatok jöttek így létre, ha csak az elmúlt évekre tekintek vissza.

Amikor nekiálltam megírni az Én és mindaz, amit Freddie Mercurytól tanultam című könyvemet, ugyanez volt a motivációm. Mielőtt egyetlen sort leírtam volna, már az egész mű összeállt a fejemben és az is, mit akarok vele üzenni a világnak. Freddie élő szimbóluma volt annak, amit George Bernand Shaw bölcsen mondott. Elhagyta a kitaposott utakat és vadonatújakat járt ki, amely végül a csúcsra repítette őt.

Ha a saját eddigi életemen végignézek, számtalan bizonyítéka van annak, miért jó ezzel a hozzáállással élni: mély kapcsolódások, egyre magasabb szintre fejlődés másokkal való kölcsönhatásban, végül, de nem utolsósorban pedig élmény- és pénzteremtés a hozadéka.

Csak hogy néhány példát említsek:

Annak idején a hitelválságból pár hónap alatt kikerültem azzal, hogy egy tehetős rokonnak felajánlottam extra kamatot a hitelkiváltásra adott pénzért cserébe (amely még mindig alacsonyabb volt az árfolyamkockázatnál, ami végül fájón realizálódott a devizahitelesek életében). Ezzel az együttműködéssel rövidesen stabilizáltam az anyagi helyzetemet.

Imádtam emberekkel foglalkozni, de viszonylag száraz, reál szakterületen dolgoztam. Ennek ellenére sikerült az embereket egy magasztosabb ügy, vízió mellé állítanom, amiből fantasztikus lehetőségek és később valódi eredmények születtek. Mellesleg mindez mindannyiunknak százezres nagyságrendű jövedelememelkedést hozott, mert sikerült a vezetőket is magunk mellé állítanunk.

Egy reggel kigondoltam, hogy befektetési célú lakást kellene vennem, mielőtt még elszaladnak az ingatlanárak. Még aznap összerántottam a családi befektetőtanácsot és ugyanazon a napon kezet fogtam a tulajjal. Némi felújítás után pár hónappal később valóban elszaladtak az ingatlanárak, így 5 millió forint extra nyereséggel továbbadtam az ingatlant és mindannyian jól kerestünk rajta. Mindehhez a döntés reggelén volt mindössze 2,5 millió forintom. Bárki lehetetlennek ítélte volna, de én azt kérdeztem magamtól: hogyan lehet megoldani a dolgot? Egyetlen nap leforgása alatt.

Elhatároztam, hogy szabadon alkotó művészként fogok élni az óceánparton. Egyetlen egy hetes utazás hozta el számomra az igazi helyszínt: egy teljesen véletlenül beesett barátnős utazás Gran Canaria-ra. Amint betettem a lábam Puerto Rico városába, attól a pillanattól fogva tudtam, hol fogom megélni mindazt, amit már gyerekfejjel megálmodtam magamnak. Három év célirányos tanulás, gyakorlat, vállalkozóvá válás és a régi életem teljes átszervezése után mindez megvalósult. Szabad lettem.

Odakint jól megválogatott baráti kört sikerült felépíteni, mindezt tudatos figyelemmel. Aztán elkezdtem alkotni, megvalósítani lépésről lépésre a víziómat. Így találkoztam mostani mesteremmel is. Ismeretlenül sem féltem tanácsot kérni tőle a saját művészetemmel kapcsolatos irányokról. Mára elképesztő víziók formálódtak ebből az egyetlen telefonbeszélgetésből, melyet sok mély és tartalmas beszélgetés követett, majd pedig közös célok.

Összefoglalva: a tudatos teremtés erős vízióból táplálkozik.

Ha van egy vágyad, kellően nyitott vagy az építő együttműködésekre, célokat formálsz belőle és naponta teszel is érte, nem tudod elkerülni, hogy a számodra kedvező körülményeket megtaláld. Az erős vízió addig hajt, amíg magad fogod előidézni a kedvező kimenetelű eseményeket. Így válik az életed túlélés helyett élményteremtéssé.

Kéz a kézben járva az okos szelektálással és a folytonos finomhangolással.

Szép és igazán inspiráló feladatokat, együttműködéseket kívánok Nektek!

Higgyétek el: egyedül nem megy.

0 hozzászólás

Hagyjon egy választ!

Szeretne csatlakozni a beszélgetéshez?
Nyugodtan járulj hozzá az alábbiakban!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük