, , , ,

Horváth István: Fordult a kocka

Olvasási idő: 4 perc

Ha olvasás helyett inkább meghallgatnád a bejegyzést, itt megteheted:

Az elmúlt heteim minden téren a harcról szóltak.

Egyrészt küzdöttem egy vírusos megbetegedéstől, amely fizikai állapotomat tette próbára. Szerencsére nem öltött olyan méreteket, hogy fel se tudjak kelni az ágyból, ahhoz azonban épp elég volt, hogy megnehezítse a mindenapjaimat. Ennek ellenére makacsul folytattam azokat a dolgokat, amelyek megvalósítását a program kezdetekor célként kitűztem magam elé.

Továbbra is edzettem minden nap 20-30 percet, tanultam angolul, s amennyire a közérzetem engedte, az evést sem hanyagoltam el. Be kell vallanom, egyik se volt egyszerű ebben az állapotban. De büszke vagyok rá, hogy végül nem törtem meg, nem adtam fel.

Mindez mellé társult az életemben egy érzelmileg nagyon megterhelő és kimerítő eseménysorozat.

Az élet ismét bebizonyította, hogy semmi sem történik véletlenül, valahol minden történés bennünket szolgál, csak nem mindig látjuk, mi miért történik adott időben az életünkben. Én ma már látom, hogy ezek a megpróbáltatások segítségként érkeztek, hisz ebben az időszakban az volt a fő feladatom, hogy megvizsgáljam magamban, hogyan s miért születik meg bennem egy-egy negatív érzés, ami aztán elvezet egy véget nem érő láncolathoz, amitől egyre rosszabbul leszek. Ezt nevezik ördögi körnek. 


Az én esetemben, ma már belátom, ez a lefelé tartó spirál mindig ugyanabból a gondolatból indul ki. Ezt nem más, mint hogy úgy érzem, mindenkit meg kell mentenem, viszont ezért semmilyen hálát nem kapok, sőt, az élet még kegyetlenül belém is rúg. Egyfajta mártír szerep ez, amit nagyon nehezen ismertem fel. Ahogy megjelenik ez az érzés bennem, már zúdul is rám a lavina: erőtlenné válok, szomorú leszek, befelé fordulok s szépen lassan képtelen leszek gyakorlatilag bármire.


Bizony az elmúlt hetekben többször éreztem ezt. Ennek a feloldása igazából egyszerű amúgy. Ugyanis, ha az ember alapvetően pozitív dolgokra gondol ugyanígy beindul a folyamat: fellelkesülünk, nő az önbizalmunk, kreatívabbak leszünk, közelebb kerülünk a céljainkhoz.

Bizony, valójában minden fejben dől el.


Csakhogy a legtöbb esetben ehhez is kell egy kis külső segítség, hogy az ember erre rájöjjön. De higgyétek el, ha nehéz helyzetben van az ember, mindig, minden esetben megjelennek azok az emberek mellette, akik tényleg fontosak és akikre valóban számíthat. Tapasztalatból mondom, mert velem ezen a héten ez megtörtént. S akkor jöttem rá, milyen szerencsés vagyok, hogy ezek a személyek velem vannak. 


Most úgy érzem, sikerült kimásznom a gödörből. Az elmúlt napokban tényleg mindenben próbálom a jót meglátni, s a negatív gondolatokat igyekszem pozitívakkal felváltani. Úgy érzem: jó úton haladok. 


Egy nagyon fontos gyakorlatra is rátaláltam. Ha az ember rossz passzban van, az a leghasznosabb ha számba veszi mindazokat az eredményeket amiket elért és amire igazán büszke. Higgyétek el nekem, ez tényleg nagyon lelkesítő. S ebben az állapotban már könnyebben tud tervezni is. Én legalábbis így voltam vele. Először persze csak kicsiben. Azt, amit rövid távon szeretnék elérni.

Ezek pedig a következők:

– Külső megjelenés terén: felhízlalom magam 80 kilora, a megjelenésem mindig sportos és ápolt lesz.

– Párkapcsolat terén: megtalálom azt a hozzám illő társat akivel boldog lehetek

– Családi kapcsolatok terén: minél több minőségi és mennyiségi időt töltök a szeretteimmel.

– Anyagi helyzet terén: növelem a megtakarításaimat, s bővíttem a befolyó jövedelmeim körét.

– Munka és karrier terén: megtalálom azokat konkrét területeket, amikkel hosszútávon foglalkozni akarok és amelyek a fő aktív bevételi forrásomat jelentik.

– Szabadidő terén: megtalálom azokat a szabadidős tevékenységeket, amelyek örömet okoznak és beépíteni a mindennapi életembe.

– Önmegvalósítás terén:  megtalálom azt a konkrét területet, amelyen leginkább önmagamnak érzem magam és  az energiáim java részét arra fordítani.

Nem is hangzik olyan nehéznek, ugye?

Én mindezekre ennek az évnek a végét adtam magamnak határidőnek, de azon leszek, hogy ami lehet, teljesüljön előbb.

Ha lemaradtál a Changelife Mastery valóságshow előző részeiről, itt elolvashatod és meghallgathatod:

1 hozzászólás

Trackbacks & Pingbacks

  1. […] Horváth István: Fordult a kocka2021 március 28./0 Hozzászólások/by changelifeTags: álmok valóra váltása, célok, életszervezés, életszervezés mesterfokon, mit tennél ha semmi sem korlátozna, motiváció, nagy miért, szokásrendszer […]

Hagyjon egy választ!

Szeretne csatlakozni a beszélgetéshez?
Nyugodtan járulj hozzá az alábbiakban!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük